Priser och information 2024

Nytt för i år
Vi öppnar Hemtjärn i sammarbete med Sveaskog.

-Både kortfiske och hyrfiske blir tillåtet men endast flugfiske på dagkorten!

-Vill du flugfiska i Hemtjärn en obokad dag så köp ett fiskekort genom att ringa Trille senast dagen innan på 070-3498471. Kortet är ett dagkort och gäller från 05:00 till 23:00. Priset är 300 kr och man får ta max tre fiskar.

-Vill du hyra hela sjön så går det också bra, då sätter vi extrafisk. Priset för Hemtjärn är 6000 kr för upp till tio personer och gäller en dag mellan 05:00 och 23:00. Då är det ingen fångstbegränsning och ni som grupp har exklusiv rätt till sjön denna dag. Ingen annan får då vara där! Då man hyr sjön får man fiska med både powerbait och drag men man använder som vanligt bara ett spö åt gången.

Vi kommer att fylla på fisk varje vecka i Hemtjärn. Övrig info nedan gäller för de andra fyra sjöarna


Priser
- På måndagar, tisdagar och onsdagar kostar det 3000 kr för upp till 10 personer. Vid fler än 10 personer kostar det 300 kr extra per person som fiskar.
Fiske tillåtet 05:00 till 23:00 utan isättning.

- På torsdagar har vi stängt då städar vi och sätter fisk till fredagsgrupperna.

- På fredagar och röda dagar kostar det 10 000 kr för grupper upp till 15 personer därefter 500 kr per person som fiskar.
Fiske är tillåtet från 05:00 till 23:00 50kg isatt fisk ingår.

- På helgerna hyr man både lördag och söndag som ett 2- dagarsfiske. Det kostar 15 000kr för grupper upp till 15 personer därefter 500 kr per person som fiskar.
Fiske är tillåtet från lördag kl 05:00 till söndag kl 20:00.
Vi sätter helgens fisk på lördag morgon. Det ingår 75 kg. Man behöver bara fylla i bokningen på lördagen i kalendern, då gäller den även för söndagen.

- Priser för barn är: 0-12 år gratis i betalande vuxens sällskap!
13 år och uppåt räknas som vuxen.

- Extra isatt fisk kostar 100 kr/kg.

- Vi kommer att ha stängt större delen av Juli månad.

- Bokningar efter 7:e oktober är flexibla och görs upp via kontakt med Trille direkt eftersom älgjakten har börjat då.

- Det är ingen fångstbegränsning utan man får behålla alla fiskar man får upp. Däremot får man endast använda ett fiskespö åt gången.

Hur man bokar

Gå till fliken "Bokning", leta fram det datum i kalendern som du vill fiska och tryck på knappen boka.

Nu får du fram en ruta där du först skall välja sjö, går det inte att välja den sjö du tänkt dig så är den redan bokad den dagen och visas med blå text i kalendern.

När du valt sjö så fyller du i adressuppgifterna dit fakturan skall gå, var noga med eventuella referensnummer.

Viktigast av allt! Fyll i ett telefonnummer där jag kan nå en kontaktperson.

När ni är klara och klickat på "skicka" knappen så är bokningen klar och visas med blå text i kalendern. Ser du den inte? Starta om webläsaren en gång så kommer den fram. Håll musen över den blå sjötexten så ser du namnet på den som bokat.

OBS! Cirka 10 dagar innan fisketillfället ringer jag upp kontaktpersonen. Då vill jag ha reda på hur många som kommer och efter det är bokningen definitiv.

Tider
Fiske är tillåtet mellan 05:00 till 23:00 på vardagar. På helgens tvådagarsfiske får man fiska från 05:00 på lördag till 20:00 på söndag.
Fisken sätts på torsdagar och lördagar. Fiske måndag till onsdag sker utan isättning.
Regler
- Alla som fiskar får bara använda ETT spö åt gången! Om denna regel ej efterlevs kommer extra debitering att ske då ett extra spö motsvarar en extra person. Har man åkt hem kan man INTE överlåta rätten att fiska till någon annan!

- Camping vid hyrsjöarna före eller efter fiske får endast ske efter överenskommelse med Trille mot erläggande av 100kr för husvagn eller husbil och endast då ingen annan gäst bokat sjön.

- Man hämtar och lämnar nyckeln på angiven plats de tider som är uppgjorda

- Använd de små tunnorna vid rensplatserna till fiskrenset så blir vårt jobb med kompostering så mycket enklare

- Släng ej fiskrens i sjön eller i skogen. Fiskrens i sjön gör att det sjukdomar kan spridas, fiskrens i skogen ger dålig lukt. Ta med fisken och rensa den vid rensplatsen eller ta med den hem orensad då håller den sig bättre.

- De bruna plasttunnorna är till för tomburkar och glasflaskor/petflaskor EJ kompost.
Städning
Håll ordning! Du som bokar ansvarar för att det är städat då ni lämnar platsen. En extra avgift på 1500 kr för städning kan betalas i förväg, eller komma att debiteras i efterskott till kunder som vid upprepade tillfällen misskött städningen! Den som bokar ansvarar för att det är städat när man lämnar sjön.
Låneutrustning
Lånespön finns att hyra för 150 kr/spö. Det ingår då drag/spinnare och powerbait/flöten. Tappar man bort ett drag kostar de 50kr/st att ersätta. Det finns även en kniv i lådan och en håv medföljer.
Camping
Camping vid sjöarna före eller efter fiske kostar 100 kr per vagn eller husbil och ENDAST efter överenskommelse med Trille. Camping får ej ske från fredag till lördag! Då man bokat lördag och söndag får man självklart campa utan avgift. Ring för mer information.
Betalning sker mot faktura i efterskott till:
TH Hyrfiske AB
Bredsjöhytta 2
77190 Ludvika
Bankgironummer 5508-1640
Vi tillämpar 30 dagars faktura utan dröjsmålsränta men en påminnelseavgift på 450:- för företag tillkommer vid sen betalning. Om fakturan ej betalas efter påminnelsen kommer den att lämnas till kronofogden och då tillämpas normal praxis med 12% dröjsmålsränta. Från och med 2017 skickas alla fakturor med mail normalt sett inom 1-3 dagar efter fisket. Var noga med att ange rätt fakturamail och eventuela referensnummer/bokningsnummer i bokningen. Genom att ha fyllt i bokningen förbinder ni er att godta ovanstående villkor.
Force majeure
Om det ej går att fiska på grund av is eller snö så får kunden själv välja antingen ett nytt datum som är ledigt för fiske, eller att ställa in fisket. TH Hyrfiske AB har ej möjlighet att snöröja alla vägar till sjöarna.